Kroatienexperten

Kroatienexperten

Senjkovic Vingård På den magra steniga marken på ön Brac där klättrar vinrankorna på Familjen Senjkovic vingård här brukas mer än. 5 hektar till vinodling av sorterna Plavac Mali (farfar till Zinfandel) (som det mest representerade inhemska sorter), men även Shiraz, Cabernet och Sauvignon växer sig här mogen.

Vingården

Medelhavssolen smeker vindruvorna med sina starka strålar och arbetarna tar hand om varje vinstock, och senare efter gallring väljs de bästa druvorna ut och man får en druva med hög sockerhalt och rik arom. De handplockade druvorna samlas och under överinseende av ett vin expert, och med vår erfarenhet och tradition får vi viner av högsta kvalitet Vinet mognar på ekfat, i familjen `s gamla vinkällare, under noggrant överseende av varje steg av utvecklingen när det gäller doft, smak och mognad.

Efter ett år på ekfat och sex månader på flaska, kan vi stolt sälja ut vinet med högsta kvalitet kombinationen av, en stor arbetsinsats , kärlek och omsorg för det naturliga , smaksatt och färgad av dofterna från solen och jorden från vår ön Brac. Jag är stolt över att bjuda in er till ett besök på min familjs vinkällare, säger Magdalena.

Vingården

Om du blir uttråkad och behöver något för själen kan jag starkt rekommendera ett besök på Senjkovic vingård i den lilla vackra byn Dracevisca.

Detta är smaken när Kroatien är som bäst. Äkta människor med en passion för det enkla och kvalitativa snarare än att skapa stora volymer med lägre kvalitet som det slutliga resultatet. När du kommer till Dracevica måste du gå till det lilla torget mitt i byn, där pågår säkerligen en tävling i boule (bocanje) mellan de äldre männen i byn. Stenhusen andas historia och man kan känna smärtan folket här fått utstå för att över huvud taget kunna överleva.Sätt dig i skuggan under det stora trädet mitt på torget och föreviga ditt besök med några fotografi.

Bara 100 meter från byns centrum ligger vinkällaren, och förbered dig på några timmars fantastiska smakupplevelser och berättelser om hur vinproduktion verkligen fungerar

Familj Senjković från ön Brač tillhör en ny generation av kroatiska vinodlare, även om deras vinframställning tradition går långt tillbaka, till de dagar då gamla farfars far försökte få vinstockar att växa på steniga och magra marken. Han, skulle han ha varit stolt nu, när vingården äntligen blomstrar och det som tidigare sågs som ett bevis på fattigdom nu ses som ett kvitto på kvalitet (handplockning). Deras bästa vin Bosso namngavs efter honom (hans smeknamn) och hans bild är på etiketten. Modern design och moderna viner för framtiden, men att behålla kopplingen med sin egen tradition och historia, det är Senjković receptet för framgång och det är därför vi älskar dem.

Plavac Mali (den lilla blå) är nästan svart och det är den viktigaste druvan i Kroatien. Förmågan att överleva med lite vatten och sparsamt med jord, dessa villkor bidrar väldigt mycket till det färdiga vinets fina kvalitet och det är just detta som har gjort vinet så väl känt bland vinälskare världen över.

Plavac Mali är ett underverk i kombination med några av de typiska dalmatiska rätter som kalops, kött och fet fisk. Druvan är full av sol, hav och värme.
Vinet är nästan ogenomskinligt mörkt röd-lila med en blå nyans, elegant smak med bra tanniner och behaglig syra, tydlig, minnesvärd och bestående doft, och smaken liknas ofta med en smak av mogna söta plommon, och med en liten nyans av vanilj och rök.

 

Leave a Reply