Det føles nå helt riktig å dele paradis så derfor jeg hilser deg velkommen til Villa More - Min paradis på jord, som også kan bli din.

Komme til Bobovisca var som å komme til paradis – vakre, ekte og veldig stille. Akkurat det vi var ute etter.

Hvordan vi funnet paradis

Våren 2002, vi forlot Gøteborg og ideen var at vi ville seile verden rundt. Huset ble leid ut, solgt firmaet og lang ferie kan begynne … Etter seiling i Kattegat – Kiel Canal – engelske kanal – Biscaya -. Atlantic kom, vi til slutt kommer på den sørvestlige spissen av Portugals Vila do Bispo ”

Her var det lite kommunikasjonsproblem, så i stedet for å seile til Kanariøyene ble Gibraltar (forbannet Lasse Åberg, sokker på feil fot).

Reisen til Kroatia

En gang i Middelhavet, møtte vi flere lange sjømenn som seilte den kroatiske øya verdier og alle snakket varmt om denne seiling paradis. Valget var derfor ikke så vanskelig. Etter at vi overvintret i Aquadulce (Spania), dro vi til Kroatia.

Første stopp var de baleariske øyene Formentera, Ibiza, Mallorca og Menorca. Da vi styrte våre flytende hjem på Sardinia, Lipirianska Islands, Sicilia, Messina-stredet, Otrantobukten og til slutt inn i Adriaterhavet. Vi endelig forlot den italienske landsbyen Vieste og ledet rett nord mot den kroatiske øya Vis.

Når kom (etter 11 timer med seiling i god vind), vi forankret i kveld den 27 juli 2003 i Golfen ”Rukavac”. Stillheten når ankeret sitter og motoren ble slått av følte helt fantastisk. Siden det var helt mørkt da vi ringte på, vi måtte stole på radar og GPS – vi visste ikke helt hvordan det så ut rundt oss.

Sang og glade kroater

Når du ringer ved innsetting-øl nettopp åpnet, vi hørte fra strendene hvor glade kroater satt og sang og drakk vin, vi sovnet med et smil om munnen, fordi nå visste vi at vi ville bruke lang tid til å oppdage Kroatia og alle øyene.

Etter en problemfri seiling i 2003 og 2004 var vi plutselig dårlig vær da vi var på øya Solta i havnen i Rogac. Selv om værmeldingen var god var den sterke vinden Bura saker og overrasket, vinden økte raskt til 25 sek / m, og nå var det viktig å finne god ly når vinden blåste rett inn i havnen.

En skjermet bukt

En rask titt på diagrammet viste en bukt på naboøya Brac ville være en av Kroatias sikreste forankring når vinden kommer fra nord-øst. Etter 3 timer med sliter med maksimal hastighet på motoren, klarte vi anløper havnen i Bobovisca. Når ankeret ble kastet, og etter et kyss Goering-var-tom øl jeg sovnet i den våte seiling klær opp på privaten sofa.

Neste morgen våknet jeg opp til en mann stående på kaien og vinket. Først trodde jeg at jeg satt båten på privat område, men etter at jeg snakket med mannen viste at han hadde sett min svenske flagg, og han ønsket å invitere til lunsj og diskutere Sverige og gamle minner.

badstue Trend

Det viste seg at mannen gjorde mye virksomhet i massen gjennom årene, og har ofte vært i Sverige. Etter en stund diskutere mannen spurte om jeg kunne hjelpe ham designe en badstue. Han hadde en gang badet badstue med finsk president Kekkonen og nå ønsket han å ha en badstue.

Jada, jeg skal hjelpe deg, sa jeg, og etter en flaske vin var badstuen for å avslutte tegningen (det var heldig at vi ikke har begynt å bygge på samme dag for badstuen ville i så fall vet jeg ikke tør å bruke). Det er nå fem familier har en badstue i Bobovisca – så jeg var faktisk med og skapt en trend.

Bygge et paradis

Etter en 5 timers lunsj i perfekt vær med behagelig nytt bekjentskap spurte meg spontant om det var noen boliger for salg i Bobovisca. Mannen svarte at nabohuset har stått tomt i 18 år. Eieren hadde flyttet til USA i forbindelse med krigen. Mannen som eide huset var serbisk, og han ikke lenger følte seg velkommen i Kroatia.

Etter litt detektivarbeid vellykket, jeg spore eieren. Etter tøffe forhandlinger, klarte vi å kjøpe huset høsten 2004. Huset er nå totalrenovert og jeg har også bygget en bro med plass for bading og båtliv.