Kroatienexperten

Kroatienexperten

Med Brac bästa utsikt kan du njuta av fantastisk service och vällagade Kroatiska rätter.

Värdinnan Ziza tar han om sina gäster på ett fantastiskt sätt, det är brukligt att man får en välkomst aperitif innan man sätter sig ner vid bordet. Från terrassen ser man Split i fjärran och här har man några njutningsfulla timmar framför sig.Vvarför inte starta med en typisk Dalmatisk tallrik bestående av oliver,salta sardiner,kallskuret, samt den traditionella osten från Brac. Till huvudrätt är det fisk eller lamm som ska hamna på tallriken ( tänk på att lammet är godast i Mars och slutet av juli då späd lamm serveras) till detta ska du beställa blitva (mangold) med vitlök och olivolja. Med en stor trädgård som dignar av olika frukter är valet av dessert ganska självklar, men pannacotta eller crème brulé är inte så dumt heller.

Här ser du lite kommentarer från tidigare gäster

Vi var här för lunch så  det var inte så mycket folk när vi var där.  Uteplatsen med utsikt mot Split och en lummig park ligger behagligt i skuggan, dagen vi var där var det väldigt varmt med den svala skuggan var underbar att avnjuta en lunch i.

En middag i solnedgången och då ljusen tänds upp i Split ser jag fram emot vid nästa besök.
Favoriträtt: Jag började med bläckfisk sallad – möra genomkokta men ändå köttiga  bläckfiskar serverade i  färskt olivolja. Musslorna var fullmatade, med en saftig vitlöksbuljong och vitt bröd var smakupplevelsen närmast himmelsk. Kaffe och kaka på detta avslutade en perfekt lunch.
Bistro Ziza: valuta för pengarna och fantastisk mat.
Jag gick till Restaurang Ziza efter att ha läst några goda recensioner på Tripadvisor och var definitivt inte besviken! Vi gick i en grupp på 10 och även från början var jag så imponerad av platsen. Layout och känsla i restaurangen är häpnadsväckande. Fantastisk utsikt, vackra hus som omvandlas till en restaurang, öppet kök så du kan titta på när kocken arbetar,örter och fruktträd runt hörnet,  läckra aptitretare vid ankomsten. Fantastiskt!

Serveringen var trevlig och personalen mycket hjälpsam. All maten var utsökt med mycket generösa portioner, soppa på grönsakspuré är riktigt bra! Obegränsat antal portioner av färskt bröd,  grillat kött var riktigt bra, jätteräkor är läckert, men en aning kladdiga att äta 🙂

Desserten var fantastiskt ; smaskig chokladkaka, läcker fikon  tårta och fritoles ( typisk rätt från Brac). När vi betalat och tackade för oss  kom servitrisen med en stor påse med färska fikon….. maten måste bara upplevas. Priserna är också  rimliga.

Leave a Reply