Kroatienexperten

Kroatienexperten

Tavernan “Kopačina” öppnade sina dörrar år 2000. Med över 35 års erfarenhet inom restaurangbranschen kunde  familjen Jugović slutligen öppna sin egna restaurang ,   “Kopačina” i Donji Humac.

Efter en smygande start har restaurangen lyckats etablera sig som ett respekterat namn när det gäller gastronomi,  på bara några år harFamiljen Jugović använder sitt know-how och expertis för att ge det bästa till sina gäster.

Här finns en mångfald av smaker, dofter och historia som du kan njuta av i den pittoreska byn Donji Humac.

Vad är det då som gör restaurang «Kopačina» så unik, framför allt är det för att man vägrar att överge den traditionella matlagningen, man utvecklar i stället det historiska köket och adderar nya influenser . Speciellt  lamm från Brač  är en av restaurangens unika specialiteter. får ost, skuta, äkta Brač “vitalac är andra specialiteter ,har du inte provat PEKA så är detta något som du verkligen måste uppleva, ett himmelrike för den kräsna gommen.Visst kan du även njuta av Alla internationella rätter såsom kött, färsk fisk och skaldjur, rostade potatis mm…

För alla vinälskare, Konoba «Kopačina» har en fin vinlista med främst lokala kvalitetsviner men även en hel del importerat.

Förutom den mysiga atmosfären i tavernan som rymmer upp till sextio personer, finns en vacker terrass på solsidan och med utsikt över dalen och de välkända stenbrotten. Om du äter en middag i solnedgången kommer du förföras av solnedgången , stillheten och lugnet , en perfekt plats för romantik och trevliga samtal.

Tavernan “Kopačina” kan organisera alla typer av fester, bröllop, födelsedagar, dop, och affärsluncher.

Jag hoppas att du kommer att besöka Kopacina , och att du vill känna den där speciella «Kopačina» känslan.

Bli deras gäst, och jag lovar dig att du kommer lämnarestaurangen med ett leende på läpparna.

 

Donji Humac – Brač

Donji Humac är en av de äldsta bosättningarna på Brac.

 

De bördiga åkrarna sträcker sig i riktningen söder-norr med spår av gamla för Kroatiska bosättningar runt om.

Humac har bevarat århundraden av traditioner och här känns det som tiden har stått stilla.

I närheten av historiska och fortfarande existerande stenbrott har Humac producerat flera duktiga stenhuggare som har anlagt murar, hus och minnesmonument , det är just detta som har skapat den speciella atmosfären. Folk här lever fortfarande en traditionell livsstil, precis som sina förfäder. Du kommer att välkomnas som en gammal vän, inte som en främling

Tel / Fax: +385 (0)21/647 – 707

E-mail: info@konoba-kopacina.com

Leave a Reply