Kroatienexperten

Kroatienexperten


U maslinicima na Braču će se naći dvije različite vrste rezanje stabala maslina , bilo kruna obrezuje grane , tako da u osnovi objesiti sve dolje na zemlju , da bižetva će biti tako mnogo lakše onda . One također mogu smanjitikruna dolazi veća , to je učinjeno da bi se punjene maslinove grančice viši od tla , jer to obično će iskoristiti koze i ovce na ispašu trave i prirodno oploditi tlo .
Potonja metoda uzrokuje žalost nekih problema , jer mnogi ozljede nastaju tijekom berbe , kada je pada s ljestava i slično . Prva varijanta uzgoj stoga je najbolje u smislu sigurnosti , ali to zahtijeva neki dodatni posao .. Masline su obično bere u studenom , nakon branja maslina su smješteni u slanoj vodi , au očekivanju kompresije treba ostati tamo, jer to nije dobro s oksidacije koji se javlja kada pohranjujete masline u zraku .
Masline se beru u studenom , nakon berbe maslina u slanoj vodi dok se ne stisne . Ova metoda čuva masline i sprječava oksidaciju , važno je da su masline se tako svježe ubrano je moguće kada se pritisne , jer su razine mjerljive kiselina ne smije biti veći od 1% , a to povećavaviše je između branja i pritiskom .
Europski standardi za maslinovo ulje zahtijeva da se masline pritisne u roku od 24 sati nakon berbe .
Kad je cijeli urod se bere , jednostavno dodajte masline u vrećama te ih prenosi na lokalnu presseriet … ( Na Braču ima 13 poklona serije) One također mogu dodati masline , očuvana i ako neka neke masline ostaju na drveću naprijed u siječnju , tako pokupiti jedan masline i staviti ih u soli za oko 2 tjedna i odjednom su proizvedeni divne grickalice za vino i sir .
Do drevne tradicije , ali će donirati prvu litru ulja kao što pritišće Crkvi , naprijed litara treba dati kao dar u školi , a ostatak se koristi prvenstveno za vlastite potrebe .
Maslina dobili : fantastična drva za roštiljanje i grijanje kuća , ukiseljene masline ( i crni i zeleni ) , maslinovo ulje , sapun , a na kraju postaje maslinove grančice izvrsnu hranu za ovce koze i krave .
Ulje od Brač je vrlo ukusna , a lokalni producent , Bracchia , osvojio je niz nagrada tijekom godina .
Pridružite nam se i proizvoditi maslinovo ulje, hladno prešano , naravno , i nema čudne konzervansa . Spusti se u proljeće i pomogao da se rezati i orezati stabla . Popiti dobru crno vino uz janjetinu s roštilja da smo anrättar gore na maslinovom farmi …
Početi žudjeti padati kad su masline da se podići , a onda se konačno može uživati ​​u najbolje ulje možete zamisliti .

Leave a Reply