Kroatienexperten

Kroatienexperten

Tri riječi opisuju pravu umjetnost kuhanja na Braču : lokalnoj, organske i sezonske. Mi vas sve pozivam da se pokušati pronaći restorana koji služe dobru hranu sa svježim lokalnim sastojcima – prirodna , zdrava i ukusna . Ako ste sretni , vi ste na Braču , kada se održava jedan od domaćih prehrambenih festivalima .

Držite oči otvorene i ne bojte se probati nešto novo , ovdje ćete uvijek imati priliku probati sve vrste domaćih specijaliteta . Evo nekoliko savjeta o stvarima koje treba zapamtiti . Švedski stol … (da se zapravo zove tako , ono što mi zovemo Buffet ) Pitajte bilo nerezidentno lice ono što oni misle kada oni misle o tipičnoj dalmatinskoj kuhinji , ja mogu pored obećanja da će dobiti sljedeći odgovor … ” Ribu u Blitvi ” ( ” riba i blitva ) . Što bi moglo biti bolje nego jesti svježe, lokalno ulovljenu ribu iz čistim vodama Jadrana ? Na Braču , postoji mnogo dobrih riblji restorani obično su jedan od članova obitelji ribara , koji jamčinajbolje od mora , fini sastojci i sami kuhanje na roštilj kod kuće u društvu dobrih prijatelja je uvijekgarancija za uspješan obrok Brač ima dvije komercijalne riblje tvornice: . jednu u Postirama , koja je formirana 1906 te je specijalizirana za konzervirane hrane , ovdje ćete naći masnu ribu kao što su sardine , tuna i skuša .drugi tvornica se nalazi u Milni i ova tvornica je otvorena za poslovanje u 2005, nakon nekoliko neaktivnih godina kako je planirano marine , kupiti ribu izravno trećina maloprodajne cijene , a to je sve svježe , možete biti sigurni . svježe tune čeka grilu Zbog duge tradicije u preradi ribe sada je specijalizirana za proizvode kao što su pušili i ukiseljene ribe i školjke .

Nekoliko restorana sada nudi svoje dimljene tune starter – pokušajtebrušenog s maslinovim uljem i malo češnjaka Naravno postoji milijun različitih načina za pripremu ribe na, ali to je teško pobijediti najlakši način : . žaru na drvenom ugljenu ( po mogućnosti od maslina ) , od brušenog s maslinovim uljem , peršinom i češnjakom , a potom je služio s blitve – .svježeg povrća ne za razliku od špinata u određenim razdobljima u godini što se može ponuditi samonikle povrće – pokušajte , ako dobijete priliku , bl.a.ruccola ovdje rastu divlje . Ostali sezonsko povrće koje su ukusne šparoge – . običnotanka , zelenih šparoga ( divlja šparoga ) , može se vidjeti cijele obitelji luta po cestama naOžujak pokupiti vreće pune ovog zelenog delikatesa , također bobom (Bob ) , može uživati ​​zajedno sa svježom ribom kadasezona je u pravu . Bob se može pripremiti na mnogo bezbroj načina . Brač je poznat kao ” unutarnjeg otoku ” već stoljećima , njegova unutrašnjost je puno više naseljena od obale . unutarnji dijelovi otok je bio naseljen većina stoke polaznika, to još uvijek može vidjeti kroz otočkih kuhinja , gdje se riba nadmašuju mesnih jela , tradicionalne janjetine i koza .

Stanovnici na Braču je također živio u proizvodnji maslinovog ulja i vina . možete kupiti i komercijalno proizvodi i . domaće ulja i vina maslinovo ulje s oznakom ” ekstra djevičansko ” ima predivno biberastom i voćni okus Nemojte se bojati isprobati doma – . . proizvodi vino bilo , ima tendenciju da se vrlo dobrolokalna sorta Plavac Mali , koja uspijeva na južni , sunčane padine na južnoj strani otoka . Plavac Bol i Plavac Baković ( iz Murvice ) su dvije marke koje možete dobiti više .novi lokalni vinarija Bosso , koji žetve iz 2008 pohranjeni u hrastovim bačvama je dobio veliku okus koji se uklapa korisno u tamno meso ,vino je bogato okusom i ovdjeuviđavan gurmanski raj … Kad je u pitanju bijelog vina , naći ćete chardonnay i razne zove Pošip u mitski restoranu Kopačina u Donjem Humcu . Još jedan odličan Brač proizvod je sir, koji se obično sastoji od ovčjeg mlijeka .sir je prilično teško , a ima i ukusna oraha okus . Nažalost , dobar domaći sir u kratkom opskrbe , to je samo u proljeće ćete naći domaći sir ubolje restorani , dok zalihe traju . Ovi restorani nude skuta na izborniku desert . to jevrlo mekan , svježi sir , neutralna okusa i obično se poslužuje uz palačinke, marmeladom ili medom . Govoreći o desertima , prirodne slatkiša koji su izrađeni od autohtonih namirnica iz .otok ‘s smokava , med , kruh, voće, orašasti plodovi , grožđe i trešnje Hrapačuša jekolač prvenstveno od badema, oraha i limuna : . njegov duhovni dom jeselo Dol Bracka torta ( Brač kolač ) jetradicionalni kolač iz sela Škrip od badema i čokolade . slastice zajedničke cijeloj Dalmaciji , a također pronaći ovdje su rožata , slično creme karamela i hrskava fritule nazivaju hroštule i Mendule u cukru , bademi valjane u šećer u prahu . Još jedan kulinarski specijalitet koji su Bračans vrlo ponosan je Myoxus GIZIS također poznat kao puha .

Kad smo vidjeli ove masnoće, malo IMPS s velikim čupavim repovima , poput sive vjeverice , ali smalo chubbier lica i velikih očiju , jedući ih je bilo kad je zadnje što nam se mogao sjetiti . Alitradicija jesti tu životinju , poznatu kao ” Puh ” na hrvatskom seže u rimsko doba Hrapačuša selo Dol ima svoj vlastiti vrlo živa legenda – .žena po imenu Barica , ponosni nositelj naslova svjetskog prvaka u pečenju Hrapačuša kolač . Neki bi mogli ukazati na to da je samo Hrapačuša učinjeno na Braču, a pogotovo u Dolu , te da je to , dakle, nijeosobito značajan učinak na sve , ali kad smo ipak odlučili kušati tortu od Barica kad nam je rekla da ona nije jedina najbolji na svijetu , ali iu cijelom svemiru sa svim galaksijama . Njezin Hrapačuša je krešendo oraha , limuna , zapečene šećera i žumanjka ,kaloričnu bombu koja izaziva intenzivan šećer visok te je nazvana ” Dols Viagra “, i to s pravom . Pokušajte Barica nagrađivanog tortu u konobi Toni ili na jednoj od otočkih gastro festivala . Vitalac Meso entuzijasti potrebno neko vrijeme da se ispita ta prava , koja je izrađena samo od utrobe iz koze i janjetine , to je uistinu jedan od bračkih kulinarske specijalitete , stara tradicija izrade ovo jelo je toliko star i toliko jedinstven da vitalac je naveden kaohrana je služio baštine u Hrvatska . Threading na ražnju do male komadiće bubrega , pluća, ili što ste , slanih i umotana u mekom komad mišića tkiva , nježno na žaru , a zatim zamotan u komad crijeva i onda ispečem još sat vremena do hrskave izvana. za najbolje rezultate trebalo bi biti mladi janjci još nije počeo da doji svoje majke Varenik neobično umak , zove Varenik vjeruje da su bili donesena na Braču prije 2000 godina – . spominje prvi put u rimsko doba , a dobiva se kipuće crno vino dolje u koncentrata , koji se potom pohranjene u bocama i koristi za sve vrste hrane , slana i slatka jela , pružitijedinstven i bogat okus . međuvremenu , za Varenik festival u krajem rujna , razne namjene u jelima pripremljenim uz pomoć tog sastojka i otočkih restorana , broj specijalaca na jelovniku ove sezone .

Leave a Reply