Kroatienexperten

Kroatienexperten

Med Brac bästa utsikt kan du njuta av fantastisk service och vällagade kroatiska rätter .
Ägaren Ziza tar hand om gästerna på ett fantastiskt sätt , 
det är brukligt att man blir välkomnad med en aperitif innan du sätter dig ner för middag .
Från terrassen kan du se Split i horisonten , förbereda dig för några njutbara timmar . Varför inte inte börja med en typisk dalmatiska tallrik bestående av oliver, salta sardiner , tunna skivor av rökt skinka samt den traditionella osten från Brac . Huvudrätten är fisk eller lamm ( observera att lamm smakar bäst i mars och i slutet av juli , när späd lamm serveras ) till detta rekommenderar jag  , blitva ( mangold ) med vitlök och olivolja . Med en stor trädgård som svämmar över av olika frukter är valet av dessert ganska självklart , men det smakar också bra med pannacotta eller crème brûlée .
Här är några kommentarer från tidigare gäster
Vi var här för lunch så det var inte alltför trångt när vi anlände . Uteplatsen med utsikt över Split och en bordsplacering som ligger bekvämt i skuggan , den dagen vi var där det var mycket varmt , men i den svala skuggan var det underbart att njuta av lunchen .

En middag i solnedgången och att på kvällen  se lamporna tändas i Split, helt fantastiskt, jag ser fram emot nästa besök.


Favoritmat : Jag började med bläckfiskssallad – härlig konsistens och långt ifrån den gummikaraktär som lätt uppstår då tillagningen inte sker på rätt sätt, med färsk vitlök och lokalt producerad olivolja….  . välmatade musslor  , med en kryddig vitlöks buljong och vitt bröd ,smaken var var himmelsk . Kaffe och tårta blev en perfekt avslutning .

Bistro Ziza : valuta för pengarna och fantastisk mat .
Jag gick till Restaurang Ziza efter att ha läst några bra recensioner på Tripadvisor och blev definitivt inte besviken! Vi var en grupp på 10 och till och med från börjanblev jag så imponerad av servicen och den vackra platsen . Inredningen och känslan i restaurangen är häpnadsväckande . Stora vyer , vackra hus omvandlats till en restaurang , öppet kök så att du kan titta på kocken när han arbetar , örter och fruktträd runt hörnet , läckra aptitretare vid ankomsten . Fantastiskt !
Den tjänstgörande personalen var mycket hjälpsam och berättade med glädje om det vi ville veta om mat,vin och ön Brac. All mat var utsökt med mycket generösa portioner , grönsakssoppan var fantastiskt  bra ! Obegränsat portioner av färskt bröd , det grillade köttet var mört och välsmakande , och jätteräkorna var läckra i sin vitlöks sås, att man blev lite kletig om fingrarna gjorde inget då man fick in ett citronbad och fräscha handdukar efteråt 🙂
Till dessert serverades en fantastiskt smaskiga chokladkaka , läcker fikonkaka och fritoles ( typisk maträtt från Brac ) . När vi betalat och tackat för oss kom Ziza in med  en stor påse med färska fikon ….. maten på Ziza , måste upplevas . Priserna är också  mycket bra .

Leave a Reply