Stenhuggarskolan

Brac är känd för sin fantastiska sten, och sina duktiga stenarbetare, Det finns idag  fyra personer som är fullt kvalificerade att utföra stenarbeten i Vatikanen, och två av dem kommer från Brac.

I staden Pucisca på nordöstra sidan av Brac finns en av världens mest prestigefyllda skolor där man utbildar stenhuggare och skulptörer, utbildningen är normalt på 4 år och efter detta kommer eleverna garanterat att få jobb. Jag rekommenderar starkt ett besök på skolan för att titta på de vackra arbeten som eleverna utför.Du kan också passa på att beställa en staty eller fontän till din trädgård..

På ön Brac, har man utvunnit vit marmor under en lång period (Bracki Kamen).   Stenen är mest känd för att Vita huset i Washington helt är byggt av denna sten. en stor del av Brac goda rykte kommer av invånarnas stora kunnande i att förädla stenen till byggnadsmaterial,eller till statyer världen över..

1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.